url('/sites/default/files/slike/referencneambulante-blur.jpg')
Referenčne ambulante

Referenčna ambulanta je naziv za ambulanto družinske medicine z razširjenim timom zdravstvenega osebja: poleg zdravnika in medicinske sestre bo paciente spremljala tudi diplomirana medicinska sestra (DMS) v referenčni ambulanti. Vodenje pacientov v referenčni ambulanti pomeni spremljanje parametrov določenih kronično nenalezljivih bolezni ter preventivne aktivnosti.

DMS vam bo svetovala pri preventivnih dejavnostih, ki v veliki meri lahko pripomorejo k izboljšanju zdravja. S pomočjo vprašalnikov se ugotavlja prisotnost dejavnikov tveganja, ki lahko pomembno vplivajo na razvoj kronično nenalezljivih bolezni. To pomeni, da boste deležni aktivnega presejanja za posamezne vrste kroničnih obolenj in okrepljene zdravstvene obravnave.

Če ste bolnik z kronično nenalezljivo boleznijo, ki je urejena, bo od sedaj naprej vaše stanje spremljala DMS.

Na pregled v referenčno ambulanto dobite vabilo s strani DMS, lahko se prijavite sami ali pa vas tja napoti osebni izbrani zdravnik.

(!) V kolikor se želite naročiti na zdravniški pregled ali prevzeti zdravniška potrdila, se obrnite na vašega osebnega zdravnika in ne na referenčno ambulanto!

 

NAROČANJE

Za pregled pri referenčni medicinski sestri se je potrebno naročiti, in sicer:

PO TELEFONU na telefonsko številko v ordinacijskem času referenčne ambulante (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PREKO ELEKTRONSKE POŠTE na naslov (poiščite pri posameznem izvajalcu)  

OSEBNO v ordinacijskem času ambulante NI MOŽNO.

PO NAVADNI POŠTI:
Referenčne ambulante

REFERENČNE AMBULANTE