petek, 05. Januar 2024

ZD Domžale omogoča vpis k zobozdravniku

ZD Domžale omogoča vpis k zobozdravniku

 

Naročanje pacientov za vse ambulante zobozdravstva je centralizirano, preko enotne številke za naročanje in sicer:
01 72 45 169
od ponedeljka do četrtka od 08.00 do 16.00
petek od 7.00 do 12.30 ure 

Izven navedenega časa naročanja je za primer zobnih bolečin in odpovedi termina v zadnjem trenutku razpoložljiva številka: 
01 7245 293
ponedeljka do četrtka od 6.00 do 8.00 ter od 16.00 do 20.00 
petek od 12.30 do 20.00

Kdor ima raje elektronske poti, se lahko noroči preko elektronske pošte:

Odraslo zobozdravstvo
narocanjezobna-odrasli@zd-domzale.si

Otroško in mladinsko zobozdravstvo 
narocanjezobna-otroci@zd-domzale.si

Vsi klici se beležijo v sistemu, zato vas v primeru zasedene linije ali zgrešenega klica vedno pokličemo nazaj.
 

V letu 2023 so v Zdravstvenem domu Domžale uspešno pridobili tri programe zobozdravstva, dva programa odraslega in en program otroškega zobozdravstva. S tem so pacienti, tako otroci kot odrasli, dobili priložnost, da izberejo osebnega zobozdravnika, ki jim bo zagotovil potrebno zobozdravstveno oskrbo.

Po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje je namreč na območju občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin kar 23,5 odstotkov prebivalcev, ki še nimajo izbranega zobozdravnika. V ZD Domžale predlagajo, da prebivalci poskrbijo za redno obravnavo na področju zobozdravstva in si izberejo osebnega zobozdravnika.

Naročanje k zobozdravnikom je organizirano centralizirano za vse zobozdravstvene ambulante Zdravstvenega doma Domžale.

Opredeljevanje k prostim zobozdravnikom poteka tako, da se pacient prijavi na prvi pregled prek mail-a narocanjezobna-odrasli@zd-domzale.si ter narocanjezobna-otroci@zd-domzale.si  ali preko telefona na tel. številki 01 72 45 169. Pri prijavi navede svoje osebne podatke, ZZZS številko, e-mail ter številko mobilnega telefona za nadaljnjo komunikacijo. 
Paciente obravnavamo po vrsti vpisa. Ker vseh pacientov ni možno naenkrat pregledati in opredeliti, imamo čakalno vrsto za prvi pregled. 
Na terminu za prvi pregled zobozdravnik opravi stomatološki pregled, oceni potrebo pacienta po konzervativnih storitvah (zalivke, zdravljenja, ekstrakcije) in storitvah stomatološke protetike (prevleke, proteze). 
Pacienta se na prvem pregledu naroči na naslednji termin za izvedbo potrebnih storitev. Če termina ni na voljo, se pacienta vodi v protetični ali konzervativni čakalni knjigi.
Za omenjene termine imajo različne ambulante različne čakalne vrste, vezane na potrebe pacientov, ki so v ambulanto že opredeljeni. Termini se določajo glede na stopnje nujnosti obravnave pri dotičnem pacientu.
S čakalnimi dobami je pacient seznanjen na prvem pregledu. Pacient se na podlagi vsega, kar je izvedel, odloči, ali se bo opredelil v dotično ambulanto ali ne.

Ob prvem pregledu pacient tudi podpiše izjavo o izbiri osebnega zobozdravnika. Trenutno največ odraslih pacientov na lokaciji zdravstvenega doma v Domžalah sprejemata zadnja zaposlena zobozdravnika za odrasle dr. Marko Kuzmanovski in dr. Tina Terčič, nekaj mest pa imajo prostih tudi dr. Katarina Kovač, dr. Maša Žnidaršič in dr. Rangus Špela.