Obvestila

CEPLJENJE PROTI COVID-19

Torek, 12. januar 2021

ZD Domžale je eden od cepilnih centrov cepljenja proti COVID-19. Skladno z nacionalno strategijo cepljenja bomo najprej pričeli s cepljenjem oseb starejših od 80 let, nato bomo nadaljevali s cepljenjem oseb starejših od 60 let, postopoma glede na starost in kronične bolezni (najprej stari 80 let ali več, nato 70 let ali več itd.) in na koncu ostalo populacijo.

 

Tiste, ki se želijo cepiti, vendar se še niso prijavili pri svojem osebnem zdravniku naprošamo, da to storijo, zato je odprta posebna telefonska številka za naročanje 01/ 7245 162, in sicer od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.00 uro (v primeru, da se v tem času ne moremo oglasiti, po navodilu telefonskega odzivnika pritisnite številko 1 in poklicali vas bomo nazaj). Lahko se naročite tudi preko elektronske pošte cepljenje.covid@zd-domzale.si (obvezni podatkiv elektronski pošti  so: (ime in priimek, rojstni datum in telefonska številka)

 

Ob naročilu na cepljenje vas bomo uvrstili v vrsto, o točnem terminu vas bomo obvestili naknadno glede na količino cepiva, ki ga bomo prejeli.

 

ALI JE CEPLJENJE S CEPIVOM ASTRA ZENECA VARNO?

 Glede na dvome v cepivo Astra Zeneca je na spodnji sliki prikaz pogostosti pojava tromboz v različnih primerih (cepljenje s cepivom Astra Zeneca, jemanje kontracepcijskih tabletk, kajenje in bolezen covid-19). Vsi svetovni podatki kažejo na to, da je tveganje za trombozo ob cepljenju s cepivom Astra Zeneca najmanjše od vseh dejavnikov trganja. Največje tveganje, kar 40.000x večje, za nastanek tromboze predstavlja sama bolezen covid-19.

CEPLJENJE S CEPIVOM ASTRA ZENECA JE TOREJ VARNO.

 

 

Strip