Nujna medicinska pomoč obsega izvedbo nujnih zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi v kratkem vodila v nepopravljivo in hudo okvaro zdravja ali smrt pacienta. Za nujno medicinsko pomoč v primeru življenjske ogroženosti na domu, v prometni ali drugi nesreči, vedno pokličemo na telefonsko številko 112.

Dostopnost do storitev nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Domžale je zagotovljena neprekinjeno 24 ur na dan vse dni v letu v okviru urgentne ambulante in dežurne službe.

Urgentna ambulanta 
Deluje kot ambulanta nujne medicinske pomoči v pritličju ZD Domžale od ponedeljka do petka od 7. do 20. ure. V ambulanti deluje urgentni zdravnik z diplomiranim zdravstvenim tehnikom. Kadar je urgentna ekipa na terenu, nujne paciente v ambulanti obravnava vnaprej določen nadomestni zdravnik in medicinska sestra. 
Čakalnica pred urgentno ambulanto ima videonadzor, zato se prihod pacientov opazi in se jih v primernem času sprejme oz. pokliče v ambulanto. Ob vratih je tudi zvonec, kjer resnično urgentni pacienti lahko dodatno opozorijo na svoj prihod.
 


Kako ukrepamo, če nenadoma zbolimo ali se poškodujemo?


Kdaj gremo v urgentno/dežurno ambulanto v ZD Domžale ali pokličemo 112?
V primeru simptomov in znakov nenadnih bolezni, ki zahtevajo nujno zdravniško oskrbo.


V primeru svežih poškodb, ki ne zahtevajo rentgenskega slikanja ali večjega kirurškega posega, vam bomo lahko pomagali v urgentni ambulanti ZD Domžale:


Ob sumu na zlom ali v primeru večjih ran je potrebna oskrba na kirurški urgenci Kliničnega centra Ljubljana, soba 39. za sveže poškodbe (do 24 ur) ne potrebujemo napotnice.

 

S klikom na povezavo lahko preverite kje se na območju občin Domžale, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin nahajajo avtomatski eksterni defibrilatorji (AED).

Lokacije AED-jev