Novosti

Pridobitve na področju UZ diagnostike

16. november 2016

Konec leta 2016 smo v ZD Domžale na področju ultrazvočne diagnostike izboljšali opremljenost dejavnosti dispanzerja za žene, razvojne ambulante in dejavnosti zdravstvenega varstva otrok in mladine.  
Za potrebe dispanzerja za žene smo pridobili vrhunski diagnostični obnovljen ultrazvočni aparat z visoko kvalitetnim 3D/4D prikazom z dvema sondama, ki bo z različnimi možnostmi uporabe in prikazi ultrazvočnih posnetkov na eni strani zdravnikom služil v pomoč pri diagnosticiranju zdravstvenih stanj na drugi strani pa bodočim staršem omogočal tesnejši stik še z nerojenim otročičkom. Novo pridobitev so v deležu sofinancirale tudi nekatere občine ustanoviteljice, Občina Lukovica, Občina Moravče in Občina Trzin.
Razvojna ambulanta in dejavnost otroškega in šolskega dispanzerja pa je v letošnjem letu pridobila prenosni ultrazvočni aparat, ki bo zaradi enostavnega prenosa omogočal mobilnost za delo ob pacientu na različnih oddelkih ZD Domžale. Z dvema sondama, s specifičnimi karakteristikami, ki jih zahteva narava dela v omenjenih dejavnostih, z visoko kvalitetno sliko ter številnimi prikazi bo dodatno obogatil ultrazvočno diagnostiko v zdravstvenem domu in pripomogel k lažjemu diagnosticiranju in spremljanju zdravstvenih stanj.

—Uprava ZD Domžale