Vzgoja za ustno zdravje

Skrb za ustno zdravje, je neločljivi del splošnega zdravja in dobrega počutja. Le dobra in temeljita preventivna dejavnost zmanjšuje tveganje za nastanek ustnih bolezni, blaži njihove posledice in pozitivno vpliva na splošno zdravje posameznika.

Kabinet za zobozdravstveno vzgojo in preventivo v ZD Domžale deluje že od leta 1976. Svetovanja o pravilni ustni higieni in vplivu ustne čistoče na splošno zdravje potekajo individualno in skupinsko. 

Naročanje

Za pregled v ambulanti  se je potrebno naročiti, in sicer:

  • PO TELEFONU na telefonsko številko (01) 7245 163                                                                                    
  • od ponedeljka do petka med 07.00 in 08.00 ter med 13.00 in 14.15 uro
  • PREKO ELEKTRONSKE POŠTE na naslov                                       zobna.prosveta@zd-domzale.si
  • PO NAVADNI POŠTI na naslov

    Zdravstveni dom Domžale, Vzgoja za ustno zdravje, Mestni trg 2, 1230 Domžale.


Strokovna izhodišča za ustno zdravje, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, si lahko preberete tukaj: Vzgoja za ustno zdravje: prehrana in higiena

DELAVNICA Z ZOBNIM ZAJČKOM (klik na povezavo) - V okviru vzgoje za ustno zdravje, v obdobju pandemije, otroci v vrtcih niso imeli možnosti umivanja zobkov. Od tod zamisel za delavnico z zobnim zajčkom, ki bi povečal motivacijo pri otrocih.

ZDRAVI ZOBKI - MALI BISERI  -  povezava, ki jo priporočamo v branje tako staršem kot otrokom in govori o rasti in umivanju zobkov ter kako je potrebno skrbeti zanje, da ostanejo zdravi.  Zloženka je lastno delo naših medicinskih sester, ki otroke poučujejo zobozdravstveno vzgojo.

Preberite si priporočila o skrbi za ustno zdravje skozi vsa življenjska obdobja; s poudarkom na otroških zobeh.

KAZALO VSEBINE: