Ambulanta za otroke in šolarje Lukovica

PRIJAVE ZA CEPLJENJE OTROK PROTI GRIPI

Lansko leto je izjemno veliko otrok zbolelo z gripo. Pričakujemo, da se bodo številni starši letos želeli izogniti taki situaciji in se bodo odločili, da otroka cepijo proti gripi.

Da bi lahko omogočili cepljenje proti gripi vsem, ki se bodo za to odločili, prosimo vse starše, da nam svojo namero za cepljenje otrok proti gripi čim prej sporočijo (najlažje preko elektronske pošte). Število je pomembno za nabavo zadostnih doz cepiva proti gripi.

Letos je vsem otrokom v starosti 6 do 23 mesecev omogočeno brezplačno cepljenje.

Vaš pediater

Z dejavnostjo otroške in šolske ambulante v ZD Domžale aktivno skrbimo za celovito in stalno zdravstveno oskrbo otrok, šolarjev in mladine do konca rednega šolanja na območju, ki ga pokrivamo. S sistematskimi pregledi spremljamo njihov razvoj in zdravje ter poskušamo pravočasno ugotoviti odstopanja od normale in ustrezno ukrepati. Pri bolnih otrocih pa se trudimo ugotoviti vzrok bolezni in z zdravljenjem pomagati k čimprejšnjemu okrevanju. 

Naročanje

Naročite se lahko osebno v ordinacijskem času ambulante, po telefonu, po pošti in preko e-pošte. V primeru, da se vam na klic ne oglasimo, vas naprošamo za strpnost in razumevanje.

 

Za pregled v ambulanti, posvet z zdravnikom, izdajo receptov, napotnic in druge zdravstvene dokumentacije se je potrebno naročiti, in sicer:

  • OSEBNO v ordinacijskem času ambulante - trenutno ni možno
  • PO TELEFONU na telefonsko številko (01) 72 36 980 v ordinacijskem času ambulante
  • PREKO ELEKTRONSKE POŠTE na naslov:                                         valentina.bernot@zd-domzale.si
  • PO NAVADNI POŠTI na naslov:

    Zdravstveni dom Domžale, Otroški in šolski dispanzer Martina Slabe, dr. med., spec.,  Mestni trg 2, 1230 Domžale.


Na sistematske preglede so otroci naročeni. Na prvi pregled dojenčka naročijo starši v prvem mesecu otrokove starosti po telefonu (za prvi pregled potrebujejo odpustnico iz porodnišnice in zdravstveno kartico otroka), ob vsakem pregledu dobijo datum za naslednjega. Na sistematski pregled v tretjem in petem letu starosti so vabljeni pisno. Šolski sistematski pregledi so organizirani preko šol.

Pomembne informacije
Recepte in nenujne napotnice pišejo samo izbrani zdravniki.
Naročeni otroci imajo prednost pred nenaročenimi (izjema so le nujni primeri).
Le v nujnih primerih je vašega otroka dolžan pregledati neizbrani pediater.
V času odsotnosti otrokovega zdravnika je zagotovljeno nadomeščanje v njegovem delovnem času.

V skladu s pravilnikom o najdaljših dopustnih čakalnih dobah paciente obveščamo, da v Pediatrični ambulanti Martine Slabe, dr. med., spec. ped., ni čakalne dobe.