Otroški in šolski dispanzer Domžale

PRIJAVE ZA CEPLJENJE OTROK PROTI GRIPI

Lansko leto je izjemno veliko otrok zbolelo z gripo. Pričakujemo, da se bodo številni starši letos želeli izogniti taki situaciji in se bodo odločili, da otroka cepijo proti gripi.

Da bi lahko omogočili cepljenje proti gripi vsem, ki se bodo za to odločili, prosimo vse starše, da nam svojo namero za cepljenje otrok proti gripi čim prej sporočijo (najlažje preko elektronske pošte). Število je pomembno za nabavo zadostnih doz cepiva proti gripi.

Letos je vsem otrokom v starosti 6 do 23 mesecev omogočeno brezplačno cepljenje.

Vaš pediater

 

OBVESTILO PACIENTOM

Od 1.6.2020 pediatri ZD Domžale spet delamo v svojih ambulantah.

Ukinja se skupna klicna številka 275 in skupni mail: pediatrija @zd.domzale.si.

Pacienti ponovno lahko kličejo v svojo ambulanto na telefonsko številko objavljeno na spletni strani ambulante. Možna je tudi komunikacija preko ambulantnega maila (za stvari ki niso nujne).

V zdravstveni dom lahko vstopijo samo naročeni pacienti, v spremstvu ene zdrave osebe, največ pet minut pred uro pregleda.  Seznam naročenih pacientov bo na vhodu v zdravstveni dom. Vhod v ZD Domžale je možen  le iz severne strani. Pacientu in spremljevalcu bo pred vstopom izmerjena telesna temperatura. V zdravstveni dom vstopate z masko in si razkužite roke.

V ambulanti izbranega pediatra bodo pregledovani otroci, ki nimajo znakov okužbe, zato je pri naročanju za pregled sestri potrebno odgovoriti na vsa zastavljena vprašanja. V čakalnici je potrebno upoštevati predpisano razdaljo do drugih obiskovalcev.

Otroci z znaki okužbe bodo po predhodnem naročilu pregledani v posebni ambulanti, ki se nahaja v prostorih, kjer je prej potekala posvetovalnica dojenčkov.

 

IZVAJANJE SISTEMATSKIH PREGLEDOV:

Sistematski pregledi dojenčkov in otrok do 18 meseca starosti bodo do ureditve prostorskih razmer v ZD Domžale potekali  v prostorih Zdravstvene postaje v Lukovici, Trojanska cesta 13.

Od 1.6. bomo sistematske preglede izvajali ponovno vsak pediater za svoje paciente. Za prvi teden vam bomo točno uro pregleda sporočili po telefonu.

Na pregled z dojenčkom pridite le, če ste vsi v skupnem gospodinjstvu zdravi (če se zgodi, da tik pred pregledom nekdo zboli, nas, prosimo, obvestite).

Otroka naj spremlja 1 zdrava oseba, vsi ostali bodo počakali zunaj.

S seboj prinesite vso pomembno dokumentacijo (za novorojenčka npr. odpustnico iz porodnišnice, za vse morebitne izvide specialistov...), cepilno knjižico in čisto tetra plenico.

 

Za naročanje novorojenčkov na prvi pregled v posvetovalnici pokličite dipl. babico Mojco Nartnik Meglič na tel. številko: 051 217 946.

 

NAROČILO RECEPTOV:

Naročilo recepta za zdravilo preko maila (možno le za zdravila, ki jih otrok že redno prejema):

Mail naj vsebuje ime in priimek otroka, rojstni datum, katera zdravila jemlje in v kakšni dozi. Za morebitna vprašanja dopišite vašo telefonsko številko. 

 

NAROČANJE NAPOTNIC:

Naročilo napotnice preko maila ( samo za kontrolne preglede):

Mail naj vsebuje ime in priimek otroka, rojstni datum, h kateremu specialistu je naročen na kontrolo. Za morebitna vprašanja dopišite vašo telefonsko številko. Če že imate datum pregleda zadostuje napotnica poslana v e-sistem. Če se morate na kontrolni pregled še naročiti, boste potrebovali številko e-napotnice

V Otroškem dispanzerju skrbimo za celovito zdravstveno oskrbo otrok in mladostnikov do osemnajstega leta starosti. Vsi zdravniki tega dispanzerja smo specialisti pediatrije, vsi sprejemamo in obravnavamo otroke od rojstva do do vključno osemnajstega leta. Skupaj z medicinskimi sestrami in drugim osebjem se vsakodnevno trudimo za čim boljšo oskrbo otrok. 

S sistematskimi pregledi spremljamo njihov razvoj, izvajamo cepljenja po predpisanem programu imunoprofilakse in dodatna neobvezna cepljenja. Ob bolezenskih stanjih izvajamo diagnostiko in zdravljenje. 

 

Za pregled v ambulanti, posvet z zdravnikom, izdajo receptov, napotnic in druge zdravstvene dokumentacije se je potrebno naročiti, in sicer:

OSEBNO v ordinacijskem času ambulante (poiščite pri posameznem izvajalcu)

- trenutno ni možno

PO TELEFONU v ordinacijskem času ambulante (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PREKO ELEKTRONSKE POŠTE  (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PO NAVADNI POŠTI na naslov

Zdravstveni dom Domžale, Otroški in šolski dispanzer, Mestni trg 2, 1230 Domžale.Uporabne povezave
Osnovne informacije o cepljenju in cepivih

Cepljenje nosečnic proti oslovskemu kašlju